Praktijk Paul Bles:
     handanalyse      persoonlijke groei      coaching van koppels en singles
droomanalyse      gelaatkunde


nieuwsbrief september 2018
De cursus gelaatkunde gaat weer van start in Antwerpen (B).

Gelaatkunde, omdat het gelaat zoveel over de mens vertelt.

We kijken dagelijks naar het gezicht van vele tientallen mensen. Je voelt je aangetrokken tot bepaalde personen of hebt er juist een hekel aan. Niet alleen de intuÔtie speelt hierbij een rol. Onze onbewuste reacties op het gezicht van een ander hebben ook te maken met de werkelijke betekenis van de kenmerken van het gelaat. Wie gezichten nauwkeurig bestudeert komt tot opzienbarende conclusies, want een gezicht vertelt je meer dan je zo op het oog dacht waar te nemen. Gelaatskenmerken hebben werkelijk een diepere betekenis.

In de gelaatkunde zijn het Denken, Voelen en Willen duidelijk terug te vinden. Van deze drie elementen van het menselijk functioneren kan men de diepgang, de uitdrukking en de intensiteit waarnemen. Er wordt gekeken naar de onderlinge verhoudingen in het gezicht. Als een bepaald gebied onderontwikkeld is kun je ervan uitgaan dat die persoon een belangrijke kwaliteit meer zou moeten ontwikkelen. Een gebied dat overontwikkeld is krijgt vaak weer teveel aandacht.

Uiteraard moeten we bij het werken met gelaatkunde goed weten wat we doen. Simpelweg uitgaan van stereotypen heeft geen enkele zin, want dan verval je in veroordelen. Gelaatkunde is geen systeem van vooroordelen en veroordelen, maar een systeem van inzicht in wat iemand beweegt.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan het begrijpen van de drie elementen en aan het leren zien daarvan in het gelaat. We maken daarbij gebruik van diaís en uiteraard van het waarnemen van ons eigen en elkaars gezicht.

De cursus in Antwerpen (B) vindt plaats bij De Kleine Bron op 3 zaterdagen vanaf 13 oktober 2018, van 10:00 tot 16:30. De kosten voor de cursus van 3 zaterdagen: voor leden van De Kleine Bron Ä 219,- en voor niet-leden: Ä 230,-. Daarnaast heb je een syllabus nodig welke Ä 15,- kost.

De jaaropleiding handanalyse gaat van start
in Antwerpen (B) en in Rijen (NL)

Handanalyse, het middel om inzicht te krijgen in jezelf en anderen.

Al heel lang weten we al dat er een relatie bestaat tussen lichaam en geest. Deze samenhang tussen het menselijk uiterlijk en haar geestelijke oorsprong is duidelijk. Immers, alles heeft een en dezelfde oorzaak, dus kan men aan het uiterlijk veel aflezen van het innerlijk leven dat daaraan ten grondslag ligt.

Als handanalyse wordt toegepast met zorg en zonder oordeel, is het een krachtig middel om een scherp beeld te krijgen van je geest. Je handen vormen een open boek over je totale zijn, je karakter, wat je denkt, voelt en wilt. Ze tonen je jouw verleden en je weg naar morgen. De handanalyse geeft een goed beeld waar je staat, waar je vastloopt en wat eventueel je blinde vlek is. En dus ook hoe je verder kunt, hoe je kunt loskomen, hoe je jouw eigen werkelijkheid kunt gaan zien.

In de handanalyse wordt niet alleen naar de lijnen gekeken. Jouw hele hand is van belang voor een werkelijk inzicht. De heuvels en vingers van de hand geven een helder beeld van jouw psychische energieŽn, gebaseerd op de zeven planetaire archetypen. De lijnen in je handen zijn kanalen voor de energie in je psyche. Je duim geeft de harmonie aan tussen liefde, redeneringsvermogen en wil.

De basisopleiding Handanalyse, een oriŽntatie in zelfkennis, geeft je een beeld van wat handanalyse is. Je leert de beginselen ervan, toegepast op je eigen en elkaars handen.

Antwerpen
De opleiding in Antwerpen (B) vindt plaats bij De Kleine Bron op 7 zaterdagen, van 10:00 tot 16:30. De kosten voor de opleiding van 7 zaterdagen: voor leden van De Kleine Bron Ä 479,- en voor niet-leden: Ä 512,-. Daarnaast heb je een syllabus nodig welke Ä 15,- kost.

Rijen
De opleiding in Rijen (NL) vindt plaats in mijn praktijk. Deze is op 15 avonden (keuze van de avond is in overleg met de cursisten). De avonden zijn steeds van 20:00 tot 22:15. De kosten voor de opleiding van 15 avonden bedragen Ä 441,-. Daarnaast heb je een syllabus nodig welke Ä 15,- kost.

Workshop relaties voor singles en koppels
in Antwerpen (B) en in Rijen (NL)

Nader te bepalen data najaar 2018

Hoe geef ik mijzelf een goede relatie?

In een intensieve en leuke workshop ga je gereedschap verzamelen om de juiste partner te kunnen vinden. Dat gereedschap is natuurlijk geen garantie, maar wel noodzakelijk om die ideale partner dichterbij te kunnen brengen. Je leert veel over jezelf en wat je kunt doen om straks hand in hand te kunnen lopen met de juiste partner. Ik geef vanuit een jarenlange ervaring als relatiecoach een 2-daagse workshop voor singles waarin we kijken naar relaties met een ander ťn met jezelf. Bij deze workshop ga ik uit van drie gedachten.

Als je doorgaat met denken en handelen zoals in het verleden, zullen je komende relaties zijn zoals die uit je verleden. Als je een betere relatie wilt dan die in het verleden, zul je nu moeten leren je anders op te stellen. Als jij vanaf nu anders handelt, creŽer je dus een betere relatie. Als eerste kijken we naar het alleen zijn en het samen zijn in je relaties in het verleden. Ben je er wijzer van geworden? Heb je je lessen geleerd? Wat zijn de parallellen tussen je ex-partner(s) onderling? Hoe liggen de verbindingen met je eigen persoonlijkheid en met die van mensen om je heen, zoals je ouders? We kijken vervolgens naar het single zijn in het heden. Hoe sta je er nu in? Wat doe je ermee? Kun je accepteren dat je alleen bent of vecht je nog? Waartegen vecht je dan wel? Wat is het verschil tussen acceptatie en apathie?

Wat zijn je ideeŽn over je toekomst op dit gebied? Heb je een werkelijk vertrouwen op diep niveau? Ben je geneigd tot het willen afdwingen of kun je het laten gebeuren? Mag je toekomst samen zijn of blokkeer je dat onbewust zelf? Mag je toekomst ook alleen zijn of is dat geen optie? Hoe werkt een relatie straks wel, hoe werkt die zeker niet? Wat zijn jouw sabotagemethoden....? Hoe stop je met saboteren.....?

Je kunt veel doen om een relatie dichterbij te brengen. Je wist het misschien nog niet, maar je hebt veel zelf in de hand. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor wat je doet met de oude ervaringen We werken met je aan inzicht door allerlei oefeningen om jezelf op het gebied van relaties beter te leren kennen en gereedschappen te krijgen anders met jezelf om te gaan. We leren de juiste partner aan te trekken. Het is straks onvermijdelijk: de juiste partner komt op je pad. Je hoeft het alleen maar te willen en geduld te hebben. Je hoeft alleen maar te stoppen met tegenhouden....

Deze data gaan we binnenkort vaststellen. Mail me even als je meer wilt weten.Hartelijke groet

Paul Bles

Klik hier voor mijn agenda van activiteiten, zoals lezingen en workshops