Consulten

Consulten

Heb je vragen? Wil je begeleiding door een ervaren coach? Wil je inzicht in jezelf? Een consult kan je helpen. Ik geef onder andere consulten via handanalyse of via droomanalyse. Ik werk met je aan je mogelijkheden en aan datgene wat je geluk en je mogelijkheden in de weg lijkt te staan. Ook begeleid ik je bij vragen omtrent relaties of single zijn. Consulten kunnen op twee manieren: live in mijn praktijk of online via een videoverbinding.
Mijn praktijk is goed bereikbaar in Rijen (tussen Breda en Tilburg). Mijn agenda is flexibel, dus afspraken kunnen vaak al op korte termijn. Meer over consulten vind je op deze pagina en op consult-info.
Als je een online consult wilt kun je informatie vinden op consult-online.

Consult handanalyse

Waarom een consult handanalyse?

Met een consult handanalyse kun je snel en diepgaand inzicht krijgen in je vragen. Ik analyseer je handen en ik geef aan waar je blinde vlekken en je blokkades zitten. Ik heb al tientallen jaren een praktijk waarin ik mensen psychologisch begeleid bij een veelheid aan levensvragen. Het gaat dan over hun eigen karakter, relaties, inzicht in de eigen levensbestemming of verwerking van moeilijke gebeurtenissen uit het verleden.
Je hoeft je problemen niet alleen op te lossen
Vind iemand die je daarmee kan helpen.
Een consult handanalyse kan een helder licht werpen op je eigen plaats ten opzichte van het probleem waar je mee zit. Het kan je dan inzicht geven in de echte oorzaken. En dus biedt het ook inzicht in de uitweg. Als je begrijpt wat jouw eigen rol is, hoef je niet meer in bepaalde gedachten en gedragingen te vervallen. Andere gedachten en ander gedrag zullen vanzelf  andere omstandigheden creëren. Het echt begrijpen van wat er speelt is een eerste voorwaarde om verder te kunnen werken aan een oplossing, op basis van onze eigen verantwoordelijkheid en keuzes. Door handanalyse kun je weten wat er werkelijk speelt. Het kan je laten zien wat je zelf kunt veranderen.
Door handanalyse begrijpen we de oorzaken van onze blokkades. En met behulp van diverse therapeutische modellen en benaderingen – afgestemd op de unieke persoon van de cliënt – kunnen we alles bereiken. En dan vooral: groei naar uniek jezelf zijn. Oftewel: worden wie je in wezen al bent.

Consult droomanalyse

Dromen zijn bronnen van wijsheid

Sommigen zeggen dat dromen niets te betekenen zouden hebben, dromen zouden bedrog zijn. Anderen zien dromen als tekenen vanuit een andere, hogere wereld. De werkelijkheid is dat dromen uit ons diepere zelf voortkomen. Dromen zijn verwerking van ons verleden én een vooruitblik op wat komt. We hoeven alleen maar te leren begrijpen wat onze dromen zeggen.
Als je je dromen begrijpt
kun je veel meer van je leven begrijpen.
Een droom kun je zien als een boodschap van onze innerlijke bron van wijsheid. Je kunt ook zeggen: ons Hoger Zelf. Een droom is een boodschap die ons erg goed kan helpen onszelf en onze omstandigheden beter te begrijpen.
De droom moet niet vanuit een “droomencyclopedie” worden geanalyseerd, maar vanuit de symboliek van de dromer zelf, samen met een droomanalist. Als jij zelf meedenkt over de betekenis van de droomsymbolen dan krijg je het belangrijkste: de verbinding van de droom met jouw wezen!

Coaching van singles

Single of samen? Dat is de vraag.

Ben je single? Voelt dat goed? Ben je een happy single en wil je dat zo houden? Dat is mooi. Op jezelf zijn heeft zeker ook voordelen. Geniet ervan.
Veel singles leven met een gemis. Hoe is dat voor jou? Heb je de ware nog niet gevonden? Zou het kunnen zijn dat je niet goed weet wat je kunt doen om een partner in je leven te brengen? Leg jij de oorzaak voor het single zijn buiten je? Dan verandert er dus nooit iets als jij niet verandert….. Dan wordt het gewoon afwachten op de prins(es) op het witte paard. Sommigen kunnen dan nog lang wachten!
Elke keer dat je de oorzaak voor het single zijn buiten jezelf legt,
mis je een kans om er zelf iets aan te doen!
Misschien kun je wel iets doen! Ben je tot de ontdekking gekomen dat je misschien niet zo’n goede neus hebt bij de partnerkeuze? Of merkte je dat je zelf toch misschien niet zo goed bent in het hebben en het ‘voeden’ van een relatie? Merk je sabotageneigingen bij jezelf? Of ben je wat onhandig in relaties?
In je consult geef ik inzichten hoe relaties werken en niet werken. Jezelf echt begrijpen en accepteren is nodig om klaar te zijn voor de partner, die het beste bij je past.

Coaching van koppels

Je kunt je relatie verbeteren!

De mens ervaart zichzelf door zijn relatie tot zijn buitenwereld, de spiegel waarin we dagelijks kijken. Als spiegel functioneert onder andere een partner. In wezen geeft elke relatie ons feedback over ons­zelf. We ontmoeten onszelf in de ander, zoals we de ander in onszelf ont­moeten.
Hoe is jullie relatie? Is die compleet en voel je je thuis bij deze partner? Is dit wat je echt wilt? Heel fijn. Geniet van elkaar. Of kan het zo zijn dat je relatie wel beter zou kunnen? Zijn er zaken die je ongerust of verdrietig maken? Wacht dan niet te lang en doe er iets aan. Afwachten levert zelden een oplossing. Praten, praten en praten is de uitweg. Praten met elkaar in alle eerlijkheid biedt de weg naar elkaar. Of praten met een relatiebegeleider. Ik kan jullie helpen je weg naar elkaar weer te vinden. Het houden van elkaar kan weer hervonden worden.
Wachten op elkaar om de relatie te verbeteren
is gelijk aan het wachten op het einde ervan
!
In een consult geef ik inzichten hoe je relaties werken en niet werken. Aan koppels geef ik aan wat ieder zou kunnen doen om de relatie beter te laten werken. Elkaar echt begrijpen en accepteren is nodig. Alleen dan kan een relatie groeien. Handanalyse helpt je jezelf en je partner te begrijpen.