Lezingen
door Paul Bles

Wil je meer weten over de lezingen die ik geef? Wil je zelf een lezing organiseren?

Reeds sinds 1985 geef ik vele lezingen in Nederland en België. Op deze pagina vind je diverse onderwerpen waar ik mee werk. Mijn activiteiten zijn zeer toegankelijk, ieder met interesse kan deze volgen. Ook werk ik zeer interactief, dus het publiek wordt erbij betrokken en uitgenodigd inbreng te hebben. Dat kan variëren van kijken in elkaars handen, via vragen stellen tot het delen van je eigen droomervaringen. Het zijn boeiende activiteiten.
Kijk hieronder maar eens voor diverse onderwerpen. Andere aanverwante onderwerpen zijn ook mogelijk.

Lezing handanalyse

Zoek je een boeiende lezing over handanalyse (handleeskunde/handlijnkunde)?

Ik geef diverse lezingen, waaronder lezingen over verschillende deelgebieden van de handanalyse. De kennis van de handanalyse leert je een goed inzicht te krijgen in de betekenis van de handen. Handanalyse toont de samenhang tussen het menselijk lichaam en ons hele zijn. Het geeft ons karakter weer en onze blokkades in de heuvels en de vingers. Verder toont het onze evolutie in de handvorm. Ook zien we onze voortgang door het leven in de lijnen. Mijn benadering van de handanalyse is gericht op werkelijk inzicht in jezelf. Het is bedoeld om te leren hoe je jouw eigen geluk en groei weer kunt creëren.
Lezingen kunnen o.a. de volgende onderwerpen bevatten:
•  Handanalyse als middel tot zelfinzicht »
•  Wat zeggen mijn handen over mij? »
•  De menselijke typen in de hand »
•  Hoe hebben wij een relatie in de hand? »
•  Relaties en de taal van onze handen. »

Lezing droomanalyse

Heel interessant:
een interactieve lezing over droomuitleg.

Regelmatig geef ik lezingen over droomanalyse. Een droom is een boodschap die ons erg goed kan helpen onszelf en leven beter te begrijpen.
Elke droom die niet is begrepen
is een gemiste kans om je leven beter te begrijpen.
In deze lezing droomanalyse laat ik met praktische voorbeelden zien hoe je de droomsymboliek kunt begrijpen. Ik gebruik voorbeelden vanuit mijn praktijk en vanuit de dromen die het publiek inbrengt. Daardoor is dit een zeer interessante en interactieve lezing.
Enkele titels van mijn lezingen over dromen en droomanalyse:
• Dromen, kostbare juwelen van inzicht »
• Wat kunnen onze dromen ons vertellen? »
• Hoe kun je kijken naar dromen? Wat heb je eraan? »

Lezing relaties

Een lezing over relaties en wat je zelf kunt doen…

In de lezing ‘Relaties’ bekijken we het interessante onderwerp van de partnerrelatie. Hoe verlopen relaties? Wat kun je er aan doen om een relatie beter te laten verlopen? Hoe breng je dat oude gevoel van samenzijn weer terug? Wat kun je zelf doen? Het houden van elkaar kan weer hervonden worden.
Wachten op elkaar om de relatie te verbeteren>
is gelijk aan het wachten op het einde ervan!
In een lezing geef ik inzichten hoe relaties werken en niet werken. Laten we ontdekken wat ieder zelf zou kunnen doen om de relatie beter te laten werken. Elkaar echt begrijpen en accepteren is nodig. Alleen dan kan een relatie groeien.
Enkele titels van mijn lezingen over relaties:
• Hoe kun je samen je relatie verdiepen? »
• Wat kunnen jullie doen om je relatie te verbeteren? »

Lezing “Hoe krijg ik de juiste partner?”

Een lezing, speciaal voor singles….

Het is heel goed mogelijk een  ‘happy single’ te zijn. Geen punt. Aan de andere kant: veel singles zijn het beu om te wachten op de juiste partner. Ik zou je wat vragen willen stellen: Zou het kunnen zijn dat je niet goed weet wat je kunt doen om een partner in je leven te brengen? Leg je de oorzaak voor het single zijn nog buiten je?
Elke keer dat je de oorzaak voor het single zijn buiten jezelf legt,
mis je een kans om er zelf iets aan te doen!
Misschien kun je wel iets doen met betrekking tot je partnerkeuze? Of wellicht is er nog werk aan de winkel bij het hebben en het ‘voeden’ van een relatie? Wellicht merk je sabotageneigingen bij jezelf? In deze lezing geef ik inzicht in je relaties in het verleden, heden en toekomst. En ik vertel je hoe je klaar kunt zijn voor de ideale partner.
Enkele titels van mijn lezingen over singles en partners:
• Single of samen? »
• Hoe krijg je de ideale partner? »
• Wat kun je zelf doen als je het single zijn beu bent? »

Lezing “Zullen mannen en vrouwen elkaar ooit begrijpen?”

Kunnen we het raadsel van de man-vrouw-communicatie oplossen?

Mannen en vrouwen zijn verschillend. Vaak begrijpen mannen en vrouwen elkaar niet echt. In deze lezing ga ik in op de vrouwelijke en mannelijke principes. Zo is er bijvoor­beeld een verschillende wijze van communiceren. Dezelfde zin uit de mond van een man of van een vrouw, heeft vaak een verschillende betekenis. De basis van veel rela­tieproblemen ligt deels in een onbegrepen manier van communiceren.
Mannen en vrouwen: gelijkwaardig, maar niet gelijk.
Het vrouwelijke principe is gebaseerd op eenheid. Het mannelijke principe is gebaseerd op twee­heid. Beide zijn gelijkwaardig en tevens zeer verschillend. Je kunt pas werkelijk begrip voor een ander hebben als je bereid bent open te staan voor het principe van die ander.
In lezingen en workshops leg ik uit waar de verschillen precies vandaan komen, hoe de principes werken en hoe we daarmee om kunnen gaan. De inzichten zullen je vaak de ogen openen. De voorbeelden bevatten vaak veel humor en herkenning, mede omdat deze lezing bijzonder interactief is.
Enkele titels van mijn lezingen over de communicatie tussen mannen en vrouwen:
• Zullen mannen en vrouwen elkaar ooit begrijpen? »
• Los het raadsel van de man-vrouw-communicatie op »
• Mannen: leer haar begrijpen. Vrouwen: leer hem begrijpen »