Cursussen en workshops
door Paul Bles

Wil je meer weten over de cursussen en workshops die ik geef? Wil je zelf een cursus of workshop organiseren?

Reeds sinds 1985 geef ik diverse cursussen en workshops in Nederland en België. Op deze pagina vind je diverse onderwerpen waar ik mee werk. Mijn activiteiten zijn zeer toegankelijk, ieder met interesse kan deze volgen. Ook werk ik zeer interactief, dus het publiek wordt erbij betrokken en uitgenodigd inbreng te hebben. Dat kan variëren van kijken in elkaars handen, via vragen stellen tot eigen droomervaringen te delen. Kortom, het zijn boeiende activiteiten.
Kijk hieronder maar eens voor diverse onderwerpen. Andere aanverwante onderwerpen zijn ook mogelijk.

Cursus of workshop handanalyse

Wil je weten welk inzicht er in handen te vinden is?

In een cursus of workshop handanalyse leer je een goed inzicht te krijgen in de betekenis van de handen. Handanalyse toont de samenhang tussen het menselijk lichaam en ons karakter / onze levensweg. Het is een heel oud systeem van inzicht. Het geeft ons karakter weer en onze blokkades (in de heuvels en de vingers), onze evolutie (in de handvorm) en onze voortgang door het leven (in de lijnen).
Door handanalyse leer je jezelf
en de ander pas werkelijk kennen!
Mijn benadering van de handanalyse is gericht op inzicht in jezelf en de ander. Het is niet voorspellend. Je blijft immers vrij in je evolutieproces. Tendensen worden een gelegenheid tot groei. Handanalyse is bedoeld om te leren hoe je jouw eigen geluk en groei weer kunt creëren.
Handanalyse biedt moge­lijk­heden op terreinen zoals o.a. : inzicht in het karakter; relaties; blokkades en hun oorzaken; emotionele, men­tale en spiri­tuele vra­gen; ver­betering van je communicatie. Door inzicht kun je blok­kades oplossen, zodat het na­tuur­lijke groeipatroon zich herstelt. Je komt je beperkingen te boven, je groeit en creëert nieuwe levenswegen. Mijn praktische en systematische benadering van de materie maakt dit tot een diepgaande leerervaring.

Cursus of workshop relaties

Kun je als koppel wel wat hulp gebruiken om je relatie te verbeteren?

Hoe is jullie relatie? Hebben jullie het gevoel dat jullie relatie echt wel beter zou kunnen? Je zou een workshop ‘relaties’ kunnen doen om samen tot de ontdekking te komen dat jullie de weg naar elkaar weer kunnen vinden. Het houden van elkaar kan weer hervonden worden.
Wachten op elkaar om de relatie te verbeteren
is gelijk aan het wachten op het einde ervan
!
In een workshop of cursus geef ik inzichten hoe relaties werken en niet werken. Aan koppels geef ik aan wat ieder zou kunnen doen om de relatie beter te laten werken. Elkaar echt begrijpen en accepteren is nodig. Alleen dan kan een relatie groeien.
.

Workshop “Hoe krijg ik de juiste partner?”

De workshop “Hoe krijg ik de juiste partner?” is vast iets voor jou als single.

Ben je single? Heb je de ware nog niet gevonden? Zou het kunnen zijn dat je niet goed weet wat je kunt doen om een partner in je leven te brengen? Als je de oorzaak voor het single zijn nog buiten je legt, verandert er dus nooit niets als jij niet verandert…..
Elke keer dat je de oorzaak voor het single zijn buiten jezelf legt,
mis je een kans om er zelf iets aan te doen!
Misschien kun je wel iets doen! Ben je tot de ontdekking gekomen dat je misschien niet zo’n goede neus hebt bij de partnerkeuze? Of merkte je dat je zelf toch misschien niet zo goed bent in het hebben en het ‘voeden’ van een relatie? Merk je sabotageneigingen bij jezelf? Of ben je wat onhandig in relaties?
In een workshop of cursus werk je aan inzichten over je relaties in het verleden. Ik geef inzichten hoe relaties werken en niet werken. We kijken naar je huidige gedrag als single. En je leert wat je in de toekomst kunt doen om klaar te zijn voor de ideale partner.

Cursus of workshop droomanalyse

Wil je wel eens weten wat dromen betekenen? Hoe kun je dromen duiden?

Een droom kun je zien als een boodschap van ons innerlijke bron van wijsheid. Je kunt ook zeggen: ons Hoger Zelf. Een droom is een boodschap die ons erg goed kan helpen onszelf en leven beter te begrijpen. In een workshop of cursus droomanalyse leer je hoe je de droomsymboliek kunt begrijpen. En je leert dit toe te passen op je eigen dromen. Ik gebruik diverse werkvormen en benaderingen om je in contact te brengen met datgene wat jouw Hoger Zelf je via je dromen wil vertellen.
Elke droom die niet is geanalyseerd
is een gemiste kans om je leven beter te begrijpen.