Overzicht van
Cursussen, Lezingen en WorkshopsHome

Handanalyse, een middel tot zelfinzicht

Wat zeggen mijn handen over mij?

Cursus
Lezing
Workshop

Handanalyse geeft ons een schat aan informatie over onszelf en anderen. In deze voordracht, cursus of workshop leg ik de basisprincipes uit. Verder wordt praktisch gewerkt door in onze eigen handen te kijken. Zie verder de pagina met uitleg over handanalyse.

Zullen mannen en vrouwen elkaar ooit begrijpen?
Relaties in (on)begrip.

Cursus
Lezing
Workshop

Hoe werkt het mannelijke en het vrouwelijke principe in en buiten ons? Waarom lopen relaties goed of juist niet? Wat zegt onze partnerkeuze over onszelf? Kunnen we leren beter daarmee om te gaan? Voor een uitgebreide uitleg: zie de pagina over mannelijke en vrouwelijke principes en relaties tussen mannen en vrouwen.

Hoe hebben wij een relatie wel/niet in de hand?

Relaties en de taal van onze handen.

Cursus
Lezing
Workshop

Wat is eigenlijk een relatie? Hoe werken relaties in mij? Door handanalyse kun je veel leren over je relatiepatronen en de methode daar verandering in te brengen. Voor een uitgebreide uitleg: zie de pagina's over handanalyse en over mannelijke en vrouwelijke principes en relaties tussen mannen en vrouwen.

Single of samen? Alleen of al-een?

Cursus
Lezing
Workshop

Dag voor singles waarin we kijken naar relaties met een ander Ún met jezelf. Samen of alleen? Je kunt veel doen om een relatie dichterbij te brengen. Je hebt het zelf in de hand. We werken met je aan relaties Ún aan alleen zijn, met inzicht door oefeningen en handanalyse. Zie verder: Single of samen? Alleen of al-een?

Het gelaat, boodschapper van het innerlijk leven.

Wat kun je lezen in het menselijk gelaat?

Cursus
Lezing
Workshop

Welke karaktereigenschappen kun je in het menselijk gelaat waarnemen? Gelaatskunde en menselijke typen als systemen voor inzicht (en niet voor oordeel). Zie verder de pagina met uitleg over gelaatskunde.

Dromen, kostbare juwelen van inzicht!

Cursus
Lezing
Workshop

Een diepgaande benadering van de droom en haar functie, mede vanuit spiritueel oogpunt bezien.

Wat zegt mijn temperament over mij?
De vier temperamenten.

Cursus
Lezing
Workshop

Het cholerisch, melancholisch, sanguinisch en flegmatisch type. Wat betekent deze indeling voor zelfinzicht? Hoe werken de krachten die ons maken zoals wij zijn? Hoe kunnen wij daarmee leren omgaan?

De vier temperamenten, herkenbaar in het gelaat

Cursus
Lezing
Workshop

Gelaatskunde verbonden met de temperamenten; herkenning van de typen in het gelaat. Zie verder de pagina met uitleg over gelaatskunde.

We hebben ons werk in handen.

Lezing

Een boeiende lezing over de manier waarop we in onze handen meer kunnen lezen over onze aanleg en de uitdagingen die bepaalde werkzaamheden voor ons inhouden.

 

Paul Bles, oorspronkelijk jurist, leraar en decaan, bestudeerde diverse filosofische en psychologische gebieden. Hij volgde de opleiding tot diagnostisch handanalist aan de Academie Antropodynamica en is vele jaren daaraan verbonden geweest als docent en studie-organisator. Nu geeft Paul voordrachten en cursussen in Nederland en BelgiŰ.

Paul geeft lezingen, cursussen en workshops over onder andere: Handanalyse, Gelaatskunde, Man-Vrouw-Relaties en Dromen, in Nederland en BelgiŰ. Zie ook de agenda van activiteiten.

Als handanalist en therapeut heeft hij reeds jaren een eigen praktijk in handanalyse en therapie in Rijen bij Breda. voor meer informatie.